Heerlijk zeilen over de Friese wateren!
     
     
Naamloos document

Nieuws / Agenda

 

• Nieuwe zeiljacht toegevoegd aan vloot!

• Boek nu een boot voor de zomervakantie van 2016! 

• Windkracht 10 is nu ook te vinden op windkracht10.nl

• Kijk regelmatig bij onze lastminutes voor scherpe aanbiedingen


Algemene huurvoorwaarden

Huurcontract/betalingsvoorwaarden: Nadat u schriftelijk (email, website) of mondeling (telefoon) bent overeengekomen een jacht te huren, ontvangt u binnen 1 week na reservering van ons een door u te ondertekenen contract. De bovenstaande vormen van reservering gelden als juridische wilsovereenkomst ongeacht of het huurcontract ondertekend is geretourneerd. De schriftelijke bevestiging van de huurovereenkomst is een administratieve bevestiging. Het huurcontract dient binnen een week na ontvangst te worden teruggezonden in bijgevoegde envelop.

Huurder dient voor afvaart een door de verhuurder op naam gestelde huurnota te ondertekenen, zich te identificeren en een paspoort, rijbewijs, of ID-kaart te tonen c.q. in bewaring te geven. Boten worden uitsluitend afgeleverd na ondertekening van een boten- en inventarislijst.

Waarborgsom: Er dient voor afvaart een waarborgsom contant betaald te worden (tevens eigen risico). Deze waarborgsom is €500. De waarborgsom ontvangt u terug wanneer u het jacht in goede staat en schoon terug brengt in Haskerdijken.

Verzekering: Al onze jachten zijn all-risk verzekerd behoudens sleep-, duik- en/of bergingswerkzaamheden (alleen binnen het toegestane vaargebied). Eigen risico €500 per gebeurtenis behoudens bovenstaande. Factuur van de sleep-,duik- en/of bergingswerkzaamheden dient volledig te worden voldaan. Reis- en/of annuleringsverzekering dient u zelf te verzorgen en kan niet worden afgekocht.

Roken: Niet toegestaan op onze jachten binnenin de kajuit.>Bij constatering van overtreding brengen wij €150 in rekening voor reiniging van de kussens, gordijnen en schoonmaak.

Vaargebied: Het toegestane vaargebied bestaat uit: de meren en vaarwegen van Friesland, Groningen, Drente en N.W.-Overijssel. Het IJsselmeer alleen toegestaan met de Seal 28, Noordvaarder 28 of Greyhound 33. Waddenzee niet toegestaan!

Kom op tijd binnen: De vakantiegasten die na u komen willen ook graag op tijd vertrekken.> Ieder uur of gedeelte van een uur te laat kost u € 25 ongeacht de reden van u verlate terugkomst.  

Schoonmaken: U ontvangt het jacht schoon en opgeruimd, wij willen het graag in dezelfde staat terug. Natuurlijk kunt u het schoonmaken van het jacht, tegen vergoeding, door ons laten verzorgen.

Huisdieren: Het is toegestaan huisdieren (honden, katten, enz.) mee aan boord te nemen tegen een geringe vergoeding. Eventuele schade veroorzaakt door huisdieren wordt ingehouden van uw waarborgsom.

Servicedienst: Ook tijdens uw vakantie staat onze servicedienst paraat voor het vakkundig oplossen van eventuele moeilijkheden met motor of jacht. Wanneer er zich tijdens uw zeiltocht toch een (zeil)technisch probleem voordoet, dan nemen wij de volgende maatregelen: In het vaargebied Friesland en IJsselmeer-oost gaat er na de melding een medewerker op weg om dit op te lossen. Bij storingsmeldingen die na 18.00 uur bij ons binnenkomen, behouden wij ons het recht voor om eventueel de volgende morgen met u af te spreken. Wanneer een boot niet meer te repareren is ter plekke dan proberen wij te zorgen voor vervanging van vergelijkbare of duurdere klasse.

Parkeren: Op het terrein kunt u uw auto gedurende uw vakantie gratis parkeren.

Uitrusting/inventaris: Alle jachten zijn uitgerust met een kookvoorziening, voor precieze uitrusting zie iconen bij het desbetreffende jacht. U dient zelf hoofdkussens, dekens, slaapzakken, dekbedden en slopen mee te nemen. Potten, pannen, borden ed kunt u bij ons meehuren. U kunt deze vooraf reserveren via ons reserveringsformulier (campingset) of  ter plekke nog meehuren.

Extra kosten: Dieselolie bij het huren van een jacht uitgerust met dieselmotor (aftanken bij terugkomst) en Euro95 bij het huren van een jacht uitgerust met een buitenboordmotor. Reis- en/of annuleringsverzekering (niet verplicht, doch wel aanbevolen). Brug-, sluis- en havengeld & eindschoonmaak (dit kunt u ook zelf doen).

Betaling: 1e helft huur binnen 1 week na ontvangst van het contract, 2e helft huur 6 weken voor afvaart.

Prijzen: Al onze genoemde prijzen zijn in € en inclusief 19% BTW, eventuele veranderingen in de BTW percentages worden met u verrekend (exclusief vaar-, toeristen-, en/of andersoortige belasting).

Restitutie: Windkracht 10 geeft geen restitutie wanneer u de boot vervroegd inleverd of later ophaald om welke reden dan ook.

Slecht weer is voor risico van de huurder en vormt geen aanleiding tot reductie of restitutie van de huursom, dan wel annulering van de huurovereenkomst. Verhuurder kan de huurovereenkomst op ieder moment tijdens de huurperiode eenzijdig beëindigen, zonder tot restitutie van de gehele of gedeeltelijke huursom te hoeven overgaan als: a. de weersomstandigheden dit vereisen; b. huurder zich niet aan de huurvoorwaarden houdt; c. huurder overlast veroorzaakt in of rond de Friese watersportplaatsen en jacht– en passantenhavens. Eén en ander ter beoordeling van de verhuurder.

Schade: Bij schade wordt het schadebedrag ingehouden van uw borg. Bij schade aan de romp (krassen ed) wordt minimaal €25 in rekening gebracht per kras of andere schade. Verhuurder is niet aansprakelijk voor persoonlijk letsel of schade aan goederen van huurder en andere opvarenden, tenzij veroorzaakt door toerekenbare tekortkoming van de verhuurder.

Aanvullende verboden: Het is niet toegestaan uit te varen bij windkracht 7 of meer, met meer dan het maximaal toegestane aantal personen plaats te nemen in de boot of de boten anders te gebruiken dan door de verhuurder bedoeld.

Eventueel gezette reven dienen verwijderd te zijn. Inventaris dient op dezelfde overzichtelijke wijze als bij aanvaarding van de boten te zijn neergelegd. Het eventueel meegeleverde kampeerdekzeil dient na inlevering op het voordek te liggen. Het is niet toegestaan stickers, kentekens en/of andere zaken op de boten te plakken.

Contact


Yachtcharter Windkracht 10
Rijksstraatweg 1
8468 BG Haskerdijken

Tel: +31 513-671176
E-mail: info@windkracht10.nl

Zoekwoorden


• Zeilboot huren Friesland
• Motorboot huren Friesland
• Zeilboot Friesland
• Zeilen Sneek
• Zeilboot verhuur Friesland
• Zeilboot verhuur• Zeilen Sneekermeer
• Zeilboot huren Sneekweek
• Sneekweek
• Zeilen zonder brevet
• Goedkope zeilboten
• Zeilboot kopen


Zeilboot verhuur Langweer
Zeilboot verhuur Heeg
Zeilboot verhuur Sneek
Zeilboot verhuur Fluessen
• Zeilboot verhuur Haskerdijken
• Goedkoop Zeilboot verhuur